De boekhoudkundige documenten komen in GBO cloud om zo de productiviteit van de makelaars nog meer te verhogen

GBO Services kondigt de lancering aan van een nieuwe module binnen haar GBO cloudapplicatie, waarmee makelaars nu alle door de maatschappijen ter beschikking gestelde boekhoudkundige documenten kunnen verwerken en archiveren. Een manier om documenten te centraliseren en dus tijd te besparen voor alle spelers in de verzekeringswereld in België !

Boekhoudkundige documenten, de nachtmerrie van makelaars

Geen enkele makelaar zal het tegendeel beweren. Het verzamelen van al deze boekhoudkundige documenten, zoals termijnborderellen en rekeningafschriften, zorgt ervoor dat ze enkele uren of zelfs dagen per maand verspillen. Deze officiële documenten worden door de maatschappijen per post verstuurd of ter beschikking gesteld op het Extranet van de maatschappij zelf of zelfs per mail verstuurd. Deze communicatiekanalen leiden vaak tot tijdverlies en verwarring, zijn niet beveiligd (datalekken) zonder de schadelijke ecologische voetafdruk van papier te vergeten.

Nicolas Boulart, Head of Operations bij GBO Services, citeert : “Na de lancering van GBO cloud in november 2020 was documentenverwerking één van onze prioriteiten. Hun gedecentraliseerde verzendingen veroorzaken een administratieve overhead, terwijl deze tijd kan gebruikt worden voor klantenadvies. Dit is nu net de n° 1 onderscheidende factor voor makelaars. Deze oplossing geïntegreerd in onze applicatie komt daarom tegemoet aan een zeer belangrijke behoefte om meer gecentraliseerd, ecologisch en efficiënter te werken.”

GBO cloud centraliseert de documenten

Om het beheer voor makelaars te vergemakkelijken en hen tijd te besparen, heeft GBO Services besloten om de boekhoudkundige documenten, die door de maatschappijen worden verzonden, per  maatschappij en per producentnummer te centraliseren ! Deze blijven 7 jaar beschikbaar binnen GBO cloud, genoeg om de managers, boekhouders en zelfs de belastingdienst in geval van controle tevreden te stellen.

Drie maatschappijen beschikbaar vanaf de lancering

Vanaf deze maand, versturen Vivium, AXA en Legal Village reeds hun termijnborderellen en/of rekeningafschriften, waar andere maatschappijen de komende maanden zullen volgen. Net als bij de verzending van uitwisselingskaarten zullen de kosten van verzending van deze documenten, met enkele zeldzame uitzonderingen, worden gedekt door de maatschappijen.

Voor bijkomende informatie kan u contact opnemen met het GBO team via helpdesk [AT] gbocloud.be of telefonisch op 02/646.11.17.