GBO Cloud wil de boekhouding van de maatschappijen voor alle makelaars versnellen

GBO cloud

Een nieuwe identiteit en een nieuwe applicatie om de digitale communicatie tussen makelaars en maatschappijen te versterken

GBO Services, een Belgische KMO, die al 28 jaar het financieel beheer van makelaars ondersteunt, onthult vandaag de identiteit van zijn nieuwe applicatie: GBO-NET wordt GBO Cloud. Deze nieuwe naam en logo weerspiegelen perfect de ambities van GBO om de boekhouding van de maatschappijen te versterken en versnellen. Het bedrijf wil enerzijds een groter aantal maatschappijen ondersteunen die op zoek zijn naar een digitale en gecentraliseerde uitwisseling met hun makelaars en anderzijds tegemoetkomen aan de behoeften van alle beheersoftware die worden gebruikt door de makelaars, voor zowel de standaard als intern op maat gemaakte programma’s (Belgische en Internationale in-house software)

Een nieuwe online applicatie voor bijna 30 maatschappijen

Of de makelaar onder inning producent of maatschappij werkt, GBO Cloud stelt de termijnkwijtingen en rekeninguittreksels ter beschikking in een gestandaardiseerd formaat (Edifact/Telebib, Record 300, Excel). Deze bloc retours of uitwisselingskaarten maken het mogelijk om zowel de beheersoftware te updaten (termijnkwijtingen) alsook het automatisch afpunten van de financiële transacties van de maatschappijen (rekeninguittreksels). En dit reeds voor 30 maatschappijen waarvan bijna de helft in exclusiviteit. Iedere makelaar kan heel eenvoudig zijn index, premies, bonus malus, commissies, enz. controleren alsook zijn oude saldo’s, debet, credit en nieuwe saldo’s. En als een grondige check nodig is, kan ieder document via de GBO Cloud ook in Excel gedownload worden.

Bovendien konden de makelaars sinds november vorig jaar een gloednieuwe Cloudapplicatie ontdekken die het mogelijk maakt om de termijnkwijtingen en rekeninguittreksels nog sneller en eenvoudiger te verzamelen en verwerken. Waar voorheen de oude versie op de computer van elke gebruiker moest worden geïnstalleerd, staat de GBO Cloud applicatie nu online om de beschikbaarheid thuis als op kantoor te garanderen. De toegang is beveiligd en conform aan de Europese reglementering m.b.t. de gegevensbescherming (GDPR).

Het voorruitzicht van nieuwe diensten

GBO Cloud beperkt zich niet bij het enkel ter beschikking stellen van data, ook het verzamelen van documenten staat op de agenda voor de komende maanden. Guy Boulart, CEO van GBO Services: « Veel termijnborderellen, rekeningafschriften, vervaldagberichten, fiscale attesten en andere documenten worden vandaag de dag nog verstuurd per post, per mail of via de extranets van de maatschappijen. De ecologische voetafdruk van de verzekeringssector wordt hierdoor beïnvloed, deze uitwisseling is kostbaar voor de maatschappijen en belemmeren het werk van de makelaars. »

Om een oplossing te kunnen bieden aan beide partijen zal GBO Cloud binnenkort een dienst lanceren die deze type documenten zal centraliseren binnen zijn applicatie. Nicolas Boulart, Head of Operations« Voor partnermaatschappijen betekent dit een aanzienlijke verlaging van de kosten van verzending of verwerking door hun documenten te groeperen op een gedeeld platform waartoe makelaars al toegang hebben. En voor de makelaars zal het een garantie zijn van een snelle en efficiënte verwerking van een hele reeks boekhoudkundige documenten zoals ze vandaag reeds doen met hun gegevens.

Voor bijkomende informatie of voor iedere aanvraag tot gratis lidmaatschap, ga naar www.gbocloud.be.