Nieuwe zaken, bijvoegsels en andere blocs retour productie ter beschikking in GBO cloud

Nieuwe zaken, bijvoegsels en andere blocs retour productie ter beschikking in GBO cloud 2560 1440 GBO cloud

Blocs retour production

GBO Services kondigt vandaag de evolutie aan van zijn GBO cloudapplicatie die nu naast financiële berichten ook productieberichten kan verwerken. Door deze grote ontwikkeling wordt GBO cloud hét platform bij uitstek voor de uitwisseling van informatie tussen verzekeringsmaatschappijen en hun makelaars. Het zal ook de digitalisering van de verzekeringswereld bevorderen en democratiseren.

Een revolutie voor nichemaatschappijen en onderschrijvers

Al 850 makelaars gebruiken GBO cloud voor hun financiële berichten (termijnkwijtingen, rekeninguittreksels, afrekeningen) van 30 partnermaatschappijen. De nieuwe versie van de applicatie maakt nu de uitwisseling mogelijk van een reeks productieberichten, zoals nieuwe contracten, bijvoegsels, evenals verschillende documenten (bijzondere of algemene voorwaarden, vervaldatums, productfiches, attesten en certificaten, enz.) En de komende maanden zullen nog andere berichten worden ontwikkeld.

Nicolas Boulart, Head of Operations: « In België wordt geschat dat momenteel 70% van het zakenvolume van de makelaars via blocs retour verloopt. De overige 30% is vaak afkomstig van nichemaatschappijen en onderschrijvers die tot op heden nog niet gedigitaliseerd zijn via blocs retour en dus daardoor minder aantrekkelijk zijn voor makelaars. De evolutie van GBO cloud beantwoordt dus aan een reële behoefte op de markt. Het zal makelaars bekoren die op zoek zijn naar kwaliteitsverzekeringsproducten die effectief aan hun klanten kunnen worden aangeboden, maar ook maatschappijen die hun netwerk van makelaars willen tevredenstellen en/of uitbreiden tegen een volledig democratische prijs. »

De eerste maatschappij zal zijn nieuwe zaken al vanaf de maand maart versturen. Andere maatschappijen zullen de komende maanden volgen.

GBO cloud, een applicatie die al bekend is bij makelaars

GBO cloud biedt makelaars een efficiënt, gedigitaliseerd en geautomatiseerd beheer van hun kantoren. Het platform maakt centralisatie van informatie mogelijk, van het raadplegen van gegevens en documenten tot het downloaden in verschillende formaten. Als er een directe verbinding (via API) is tussen GBO cloud en het beheerspakket van de makelaar, worden berichten automatisch verstuurd en geïntegreerd.

Termijnkwijtingen passen bijvoorbeeld de premies automatisch aan in de bestaande polissen in de makelaarssoftware. De rekeninguittreksels geven onder meer inzicht in de status van agentrekeningen en maken, als deze over een boekhoudingmodule beschikken, automatisch afpunten van betalingen mogelijk. Tenslotte regulariseren de afrekeningen, na een referentiejaar, de situatie van bepaalde soorten contracten (werkelijk aantal voertuigen in een wagenpark, arbeidsongevallen gekoppeld aan het werkelijke aantal werknemers, dekking van architecten afhankelijk van hun inkomsten van het voorgaande jaar, enz.)

Blocs retour, de sleutel tot efficiënte uitwisseling tussen maatschappijen en hun makelaars

De blocs retour zijn gestructureerde berichten waarmee de spelers in de verzekeringswereld informatie en documenten kunnen uitwisselen over contracten (productie), financiële verrichtingen en schadegevallen. Doordat deze berichten gestructureerd zijn in vooraf gedefinieerde velden, zorgen ze voor digitalisering, semi-automatisering of zelfs een volledige automatisering van de verwerking van deze informatie.

De voordelen zijn talrijk voor makelaars en maatschappijen: vermindering van het aantal e-mails/telefoongesprekken, vermindering of zelfs eliminatie van papier en verzendingen via de post, vermindering van handmatige codering en dus het risico op daaraan gerelateerde menselijke fouten, verhoging van de gegevensbeveiliging, enz. Kortom: Minder administrate voor meer tijd met de klant.

 

Nog niet aangesloten met GBO? Vraag gratis uw demo aan via deze link.

30 compagnies disponibles
 • logo company
 • logo company
 • logo company
 • logo company
 • logo company
 • logo company
 • logo company
 • logo company
 • logo company
 • logo company
 • logo company
 • logo company