« De rationalisatie en de automatisering van onze processen via GBO cloud verhogen de kwaliteit van de relatie met onze makelaars »

Christophe Vijverman en Pierre Leboulle

Ethias

In België is Ethias de belangrijkste verzekeraar van overheidsinstanties en een vertrouwde partner van tal van bedrijven. Om de Corporate-sector te bedienen, heeft Ethias een reeks samenwerkingen opgezet met een beperkt aantal makelaars. Wat ontbrak er? Een platform om effectief met hen te communiceren over boekhoudkundige gegevens!

Christophe Vijverman, Fieldmanager Transactions Public & Corporate binnen de afdeling Boekhouding bij Ethias: « Onze organisatie werkte per verzekeringstak. Brand, arbeidsongevallen, mobiliteit, rechtshulp, hadden elk hun eigen documenten en procedures. En de makelaars contacteerden telkens onze Klantendienst om ze te verkrijgen of gegevens te bevestigen. » In dit kader heeft GBO Services actie ondernomen om deze uitwisselingen te digitaliseren en te automatiseren.

Sinds 2019, verstuurt Ethias haar rekeninguittreksels en termijnkwijtingen via GBO cloud. Pierre Leboulle, Head of Sales Corporate bij Ethias, verklaart deze winnende keuze: « De makelaars zijn opgetogen omdat ze sneller en met de juiste informatie werken. Vanaf nu nemen ze enkel contact op met onze teams voor specifieke verzoeken. Door de veilig uitgewisselde gegevens via de GBO cloud kunnen wij ons dus richten op de kwaliteit van de relatie met onze makelaars. »

In de toekomst zal Ethias haar digitalisering verder versterken met GBO cloud. De verzekeraar is van plan om er onder meer autoverzekeringsbewijzen en boekhoudkundige documenten in pdf te centraliseren.

« De samenwerking met GBO maakt onze makelaars efficiënter en bevordert het wederzijds vertrouwen »
Steve Goossens