« De Conversies op aanvraag versnellen onze boekhoudkundige opvolging aanzienlijk bij maatschappijen zoals AXA Healthcare, Allianz Assistance, Cardif en Credimo »

Jonathan De Ruyck

Accountant en fiscalist bij Quatannens-Norga Verzekeringen

In Anzegem (West-Vlaanderen) zijn de families Quatannens en Norga reeds decennialang actief in het verzekeren van particulieren, zelfstandigen en bedrijven. Onder hun specialisaties vallen BOAR, leven en beleggingen. Sinds 2016 bundelen ze hun krachten onder de naam Quatannens-Norga Verzekeringen en hebben ze intussen bijkomende kantoren in Kruisem, Ingooigem en Kortrijk. Door de samenwerking met GBO cloud kunnen zij hun werk nog efficiënter maken!

Een samenwerking met meer dan 50 verzekeraars maakt de boekhouding onvermijdelijk ingewikkeld. Zonder blocs retour van de verzekeringsmaatschappijen wordt deze complexiteit nog groter. In dit geval moet de verwerking van de verschillende boekhoudkundige gegevens (termijnkwijtingen en rekeninguittreksels) manueel gebeuren, lijn per lijn en maatschappij per maatschappij. Dit vergt veel tijd en er is steeds een risico op fouten. Gelukkig heeft het kantoor Quatannens-Norga haar administratie kunnen vereenvoudigen sinds hun toetreding tot GBO cloud in 2020.

Jonathan De Ruyck, accountant en fiscalist bij Quatannens-Norga Verzekeringen: « Met de GBO-applicatie kunnen we snel en foutloos rekeninguittreksels en termijnkwijtingen verwerken, hun werking is tweedelig. Een deel van de gegevens van de maatschappijen komen automatisch binnen, dit is onder andere het geval voor de maatschappijen Aedes, Arces, DKV en Piette & Partners. Voor de niet-gedigitaliseerde verzekeraars zoals Credimo en Cardif doen we beroep op de ‘conversies op aanvraag’. In beide gevallen, van zodra de gegevens beschikbaar zijn binnen GBO cloud, verwerken we deze in een paar klikken binnen Brio, onze brokerssoftware. »

Conversies op aanvraag: een borderel versturen en GBO doet de rest

De service ‘conversies op aanvraag’ is heel eenvoudig en bespaart veel tijd. De makelaar geeft zijn Excel- en of PDF- rekeningafschriften of borderellen door aan het GBO-team en zij zetten deze om naar gestructureerde berichten in de vorm van blocs retour.

« De conversies op aanvraag versnellen onze boekhoudkundige opvolging aanzienlijk bij maatschappijen zoals AXA Healthcare, Allianz Assistance, Cardif en Credimo. Een grote winst in efficiëntie waar we vroeger een tiental uren per maand spendeerden aan de verwerking van deze gegevens! », concludeert Jonathan De Ruyck.

« Ik kan sneller op vakantie en dit met een gerust hart! »
Filip Deplancke
« Een topapplicatie en service voor 25 van onze klantmakelaars »
Pascal Matthys
« De gegevens van de 25 partnermaatschappijen van GBO zijn compatibel met ons eigen softwarepakket. Een waardevolle troef! »
Els Goossens